Zware storm? Zo vermindert u de kans op schade!
geplaatst op : 23 februari 2017

Windwaarschuwing

Nederland moet donderdagmiddag rekening houden met zware storm. Vanaf het begin van de middag komen in het hele land zware windstoten voor, met later op de dag zelfs kans op zeer zware windstoten tot lokaal 130 km per uur. Het KNMI heeft voor vanmiddag en vanavond code oranje afgegeven. Wij geven u een aantal preventietips tegen zwaar weer, zodat de risico’s op schade door storm voor u beperkt blijven.

Lees het hele bericht
Vitaliteit: de formule voor langer doorwerken?
geplaatst op : 15 februari 2017
Stratenmaker

De druk om te presteren is hoger dan ooit. We moeten harder werken en er wordt meer van ons verlangd. Daarbij moeten we ook langer werken. Op dit moment al minimaal tot ons 67ste. Dat vraagt om fitte en vitale medewerkers. Die ook op lange termijn veranderingen en aanpassingen aankunnen en van waarde zijn en blijven voor uw bedrijf. Maar hoe gaat uw bedrijf om met vitaliteit?

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Pensioen en doorbeleggen
geplaatst op : 15 februari 2017
Gesprek

Heeft u een pensioenregeling in de vorm van een beschikbare premie of kapitaalregeling? Goed nieuws! De eerste producten voor een variabele pensioenuitkering zijn op de markt.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
DGA Eigen Beheer eindigt toch op 1 april 2017
geplaatst op : 15 februari 2017
Man

In december leek het wetsvoorstel over de stopzetting van pensioenopbouw in Eigen Beheer niet compleet. Staatssecretaris Wiebes heeft daarom het voorstel kortgeleden aangevuld met een novelle. Dit betekent dat naar verwachting Eigen Beheer voor DGA's per 1 april 2017 stopt.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Re-integratietaak verschuift van UWV naar gemeente
geplaatst op : 15 februari 2017
Geldzorgen

Per 1 januari 2017 zijn de regels veranderd voor werknemers die ziek uit dienst gaan en voor wie u een loonkostensubsidie heeft ontvangen. Vanaf deze datum is de gemeente verantwoordelijk voor de re-integratie van deze groep (ex-)werknemers in plaats van het UWV. Wat verandert er voor u?

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Romantisch sporten op Valentijnsdag
geplaatst op : 14 februari 2017
Samen sporten

Heb jij een romantisch dagje met je geliefde op de planning tijdens Valentijnsdag, maar wil je weleens wat anders dan samen uiteten of naar de bioscoop? Uit onderzoek blijkt dat sporten met je partner de aantrekkingskracht en het plezier in je relatie vergroot en het óók nog eens makkelijker maakt om jouw sportdoelen te bereiken. Reden genoeg om je samen in het zweet te werken! Onze blogger Fabiënne helpt je op weg met tien ideeën voor romantische sportieve uitjes die niet alleen leuk zijn op Valentijnsdag, maar ook op iedere andere dag van het jaar!

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Heling voorkomen? Controleer uw gewenste aankoop!
geplaatst op : 9 februari 2017

Heling voorkomen

De handel in tweedehands spullen is nog altijd levendig. iPhones, fietsen of merkkleding: veel van dit soort producten worden voor relatief lage prijzen aangeboden. Voor veel consumenten is het onduidelijk waar hun gekochte spullen vandaan komen. Het kopen van gestolen goederen (heling) is strafbaar, dus het is erg belangrijk om dit goed te controleren. Meeùs geeft u tips om heling te voorkomen, en geeft u advies over hoe u uw eigen bezittingen kunt registreren.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Verplichte verzekering voor snelle elektrische fiets
geplaatst op : 1 februari 2017

High speed e-bike verzekeren verplicht

Bestuurders van de zogenoemde high speed e-bikes of speed pedelecs zijn verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten. Deze fietsen met elektrische trapondersteuning tot 45 km per uur worden vanaf 1 januari aangemerkt als motorrijtuig en zijn dus verzekeringsplichtig volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM).

Lees het hele bericht