5 tips voor het kopen van goede wandelschoenen
geplaatst op : 18 april 2017

wandelschoenen

Er is niets zo vervelend tijdens een lange wandeling als blaren. Daarom is het van groot belang dat je de juiste schoenen koopt. Maar waar moet je letten bij het kopen van nieuwe wandelschoenen? We geven in dit artikel 5 tips.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Houd grip op de effecten van Smart Industry
geplaatst op : 22 februari 2017

Smart Industry

Bedrijven binnen Smart Industry produceren steeds vaker in netwerkverband. Hierdoor ontstaat meer en meer afhankelijkheid van elkaar, en komen nieuwe risico’s kijken. Denk aan calamiteiten bij een partner die direct gevolgen hebben op de gehele keten. Ook worden door onbekende effecten van nieuwe ICT technieken veiligheids- en aansprakelijkheidsvraagstukken complexer. Het is dus belangrijk dat ondernemers zich bewust zijn van de toenemende ketenafhankelijkheid.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Blog Jean Pierre Palmen | Risk appetite, dat smaakt naar meer?
geplaatst op : 14 april 2017
Risk Apetite

Onlosmakelijk met risicomanagement verbonden is de riks appetite van je onderneming. Risk appetite wordt ook wel risicobereidheid, risico acceptatie graad of risicohonger genoemd. In hoeverre ben je als organisatie bereid om risico’s te nemen? Heb je je dat als ondernemer wel eens afgevraagd? In deze blog ga ik nader in op de term risk appetite en geef ik een aantal tips die van belang zijn voor het bepalen van deze risk appetite.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Blog Jan Jans |Leveringsvoorwaarden en de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunnen niet zonder elkaar!
geplaatst op : 14 april 2017
Leveringsvoorwaarden

Ontwikkelingen gaan met de dag sneller. Slimme combinaties van ICT en technologie vinden steeds meer hun weg in verschillende innovatieve producten en toepassingen. Hierdoor is het voor producenten en leveranciers steeds lastiger om een goede inschatting te maken van hun aansprakelijkheidsrisico.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
De MeeùsFitClub heeft voor ieder wat wils. Welke sport past bij mij?
geplaatst op : 11 april 2017

Welke sport past bij mij

Bewegen en sporten zijn goed voor jou als ondernemer en daarmee direct voor je bedrijf. In mijn eerste blog geef ik je enkele voordelen van de activiteiten die de MeeùsFitClub aanbiedt: hardlopen, fietsen en wandelen. Welke sport past bij jou?

Lees het hele bericht
Is de barbecue meeverzekerd op de inboedelverzekering?
geplaatst op : 7 april 2017

barbecue

Het is weer volop lenteweer en de eerste barbecue-avonden zijn al weer achter de rug. U heeft de barbecue wellicht ook al weer in de tuin staan en de tuinmeubels op hun plek gezet. Maar zijn de barbecue en de meubels eigenlijk verzekerd op uw inboedelverzekering?

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Opnieuw forse daling rekenrente waardeoverdracht pensioen
geplaatst op : 7 april 2017
Opnieuw forse daling rekenrente waardeoverdracht pensioen

Ieder jaar wordt de rekenrente voor de waardeoverdracht van pensioenen opnieuw vastgesteld. Doordat de rente eind vorig jaar bijzonder laag was, is de wettelijke rekenrente voor waardeoverdracht in 2017 ook buitengewoon laag, namelijk 0,864%. Deze rekenrente is nog nooit zo laag geweest. De lage rekenrente voor waardeoverdracht is met name relevant voor werkgevers met een middelloon- of eindloonregeling bij een verzekeraar. Deze werkgevers kunnen met een bijbetaling worden geconfronteerd.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Wijziging Arbowet: wat verandert er voor u?
geplaatst op : 6 april 2017
Wijziging Arbowet: wat verandert er voor u?

Per 1 juli wijzigt de Arbowet. De vernieuwde Arbeidsomstandighedenwet richt zich vooral op betere preventie. Vooral het vermijden van te hoge werkdruk is erg belangrijk. De regering wil beroepsziekten en arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten voorkomen. Ook worden de positie en het handelen van de bedrijfsarts verbeterd. Wat gaat er allemaal veranderen?

Lees het hele bericht
Lees meer over: