Blog | Een kopje koffie voor het sporten!
geplaatst op : 28 september 2016

Koffiedag

Koffie is samen met water de meest geliefde drank ter wereld. Op 1 oktober 2016 vieren we dat met Wereld Koffie Dag. Deze dag is ook bedoeld om Fair Trade Koffie in het zonnetje te zetten en aandacht te vragen voor een eerlijke beloning van koffieboeren wereldwijd. Ben jij een koffieleut en dol op sporten? Dan heeft onze diëtiste Fabiënne van Vliet op deze bijzondere koffiedag nóg meer goed nieuws. Pak er een lekker 'bakkie' bij en lees snel verder!

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Blog | Bij vitaliteit hoort lekker slapen
geplaatst op : 23 september 2016

Vitaliteit

Op 25 september 2016 is het Nationale Vitaliteitsdag. Maar wat is dat eigenlijk: vitaliteit? Vitaliteit bepaalt hoe energiek jij je voelt. En dat heeft natuurlijk alles met balans te maken. Je energielevel wordt vooral beïnvloed door voeding, beweging, de verhouding tussen werk en privé, houding en SLAAP! Ja écht, uit onderzoek blijkt dat slapen veruit de belangrijkste factor is waarmee je je batterij kunt opladen. Onze sport en health blogger Danigna legt uit waarom voldoende bedrust zo belangrijk voor je is.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Je loopstijl verbeteren | Interview met Marko Koers
geplaatst op : 22 september 2016

Marko Koers

Marko Koers, ex-Olympisch 800 meter-loper, geeft regelmatig een loopstijl-analyse clinic aan onze leden. Daarnaast verzorgen we vanaf meerdere Meeùs-vestigingen regelmatig hardlooptrainingen onder leiding van professionele looptrainers. Maar waarom zou je als beginnend of ervaren hardloper meedoen aan de loopstijl clinic? Wat levert het je op? Onze diëtiste, Fabiënne, vroeg het aan Marko Koers. In het interview vertelt Marko meer over de loopstijl-analyse clinic, deelt zijn nummer 1 hardlooptip en vertelt over zijn Ambassadeurschap bij de MeeùsRunClub.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Blog | Voorbereidingen op een trailrun
geplaatst op : 21 september 2016

Trailrunning

De meeste van jullie kennen de term 'trailrun' vast wel. Maar voor wie er nog niet bekend mee is: trailrunning staat voor ‘off-road hardlopen’ door de natuur en over smalle paadjes (trails) en het bedwingen van natuurlijke hindernissen zoals heuvels, bergen, rotsen en beekjes. Trailrunning is als mountainbiken, maar dan zonder fiets. Onze sport en health blogger Danigna vertelt er meer over in deze blog!

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Blog | Internationale Chocolade Dag: voordelen van chocolade eten
geplaatst op : 12 september 2016

Internationale Chocolade Dag

Eén van de beste dagen: Internationale Chocolade Dag. Nederlanders zijn blijkbaar gek op chocolade, want gemiddeld eten we zo’n 5 kilo per persoon per jaar! Op deze dag kun je met een goede reden genieten van een heerlijk stuk chocolade. Het is natuurlijk geen goed idee om elke dag een reep chocolade te eten, maar een stukje op zijn tijd kan geen kwaad. Het eten van chocolade kan zelfs voordelen voor de gezondheid hebben. Onze diëtist, Fabiënne, vertelt er meer over in deze blog.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Onze nieuwe MeeùsRunClub-bloggers
geplaatst op : 15 augustus 2016
Onze MeeùsRunClub-bloggers

Op social media verschijnen sinds kort berichten met handige leefstijl tips en ervaringen van onze nieuwste bloggers Fabiënne en Danigna. Graag stellen zij zich aan je voor!

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Blog | 3 gezonde en dorstlessende drankjes voor de zomer
geplaatst op : 10 augustus 2016
Groene ijsthee met bruisend water

Dorst op een zomerse dag? Water is natuurlijk de gezondste keuze. Toch wil je wel eens wat anders. In een gemiddeld glas frisdrank zitten zo'n 6 suikerklontjes. Zonde als je wat bewuster wil eten en drinken! Onze diëtiste Fabiënne deelt 3 recepten voor zomerse drankjes die een stuk minder suiker bevatten, en wat afwisseling bieden op een warme zomerse dag.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Gouden sporttip: vind een sportmaatje!
geplaatst op : 2 augustus 2016
Gouden sporttip: vind een sportmaatje!

Sportvrienden, hardloopmaatjes, sportmaatjes of 'gymbuddies' zijn mensen met dezelfde interesses en met wie je automatisch een passie deelt. Ook al heeft je sportmaatje zijn eigen doelen, tóch train je samen. Hoe komt dit? Waarom trainen we liever samen? Lees de persoonlijke ervaring van Danigna, onze sport en health blogger!

Lees het hele bericht
Lees meer over: