Controleer de CAR-polis van uw opdrachtgever goed!

Geplaatst op : 1 april 2012

Werkt u vaak voor opdrachtgevers die zelf een CAR-verzekering hebben afgesloten? Dan weet u ongetwijfeld dat u werken kunt afmelden op uw eigen CAR-polis. U betaalt dan een gereduceerde premie. Maar let op eventuele dekkingsverschillen met uw eigen CAR en de besteksbepalingen inzake het eigen risico en niet gedekte schades. Controleer daarom altijd de polis van uw opdrachtgever!

In het bestek is meestal bepaald wie de CAR-verzekering afsluit. Bovendien staat er vaak ook in dat niet gedekte schades en het eigen risico (€ 10.000, € 25.000 of zelfs hoger) voor rekening van de aannemer komen. Wilt u zulke risico’s niet lopen? Leun dan niet zonder meer achterover als uw opdrachtgever een CAR-polis afsluit.

Checklist
Heeft uw opdrachtgever een CAR-verzekering afgesloten? Vraag dan altijd om een kopie van de polis en controleer (of laat ons controleren) of:

  • de verzekering nog actueel is;
  • uw opdrachtgever de premie heeft betaald;
  • u meeverzekerd bent;
  • alle rubrieken meeverzekerd zijn;
  • de dekking voldoende is.

Een opdrachtgever kijkt bij het afsluiten van een CAR-polis vooral naar zijn eigen belangen (bijvoorbeeld een scherpe premie). Dat leidt er geregeld toe dat CAR-polissen van opdrachtgevers dekkingsbeperkingen bevatten die naar onze mening onacceptabel zijn.

Verschil in condities afdekken
Als u werken afmeldt op uw eigen CAR-verzekering, kunt u een ‘verschil in condities’ afdekken. Dit betekent dat als een schade niet gedekt is op de polis van uw opdrachtgever, u hiervoor verzekerd bent via uw eigen CAR-verzekering. Zo weet u zeker dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan! Het verschil in eigen risico is dan overigens niet automatisch verzekerd. Dat is dus iets om in de gaten te houden als u een afmelding overweegt.

Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig bij het controleren van de polis van de opdrachtgever? Of heeft u nog vragen? Uw adviseur van Meeùs Bouw & Infra helpt u graag. Bel 020 - 301 86 35 om een afspraak te maken of kijk op onze website.


Dit artikel was onderdeel van de Bouw & Infra nieuwsbrief van april 2012 (Editie 2).

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: