'Hoge griffierechten schrikken mkb af'

Geplaatst op : 10 april 2012
Door de verhoging van de griffierechten per 1 juli 2011 nemen steeds minder schuldeisers in het mkb het risico om te gaan procederen. Dat meldt incassobureau Flanderijn.

Griffierechten zijn de kosten die aan de rechtbank betaald moeten worden om een zaak aan te spannen. Als er niet voldaan wordt aan het vonnis, komt de rekening voor de proceskosten bij de schuldeiser te liggen. Kleinere ondernemers zijn daarom huiverig om te procederen en boeken de vorderingen af. “Hierdoor komt de rekening uiteindelijk te liggen bij de mensen die wel keurig op tijd betalen", aldus de organisatie.

Per 1 juli 2012 wilde het kabinet opnieuw een forse verhoging van de griffierechten doorvoeren, maar die plannen lijken te worden gedwarsboomd. De SGP-fractie in de Eerste Kamer heeft deze week laten weten tegen te zijn en zonder steun van de SGP-fractie zal er naar verwachting geen meerderheid in de Eerste Kamer zijn.

Wilt u niet gedupeerd worden door klanten die niet betalen? Een kredietverzekering of een rechtsbijstandverzekering kan u heel wat kosten besparen.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.
Lees meer over:
Delen is niet mogelijk. Wijzig cookie instellingen
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: