Ongeval? Meld het op tijd!

Geplaatst op : 1 april 2012

‘Bouwvakker valt van steiger’. ‘Werknemer bekneld in machine’. Koppen die regelmatig in de krant verschijnen. Helaas vinden er jaarlijks honderden bedrijfs- en privé ongevallen plaats; soms zelfs met fatale gevolgen. Melding maken van een overlijden bij de ongevallenverzekeraar is dan niet het eerste waar u aan denkt. Toch is het belangrijk dit op tijd te doen. Zo voorkomt u een hoop ellende in een toch al droevige tijd.

Een ongevallenverzekering biedt uw werknemers dekking bij (blijvende) invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval. Zo kunnen hun partners en/of familieleden onverwachte kosten opvangen. Gaat het om een overlijden? Dan moet hiervan meestal uiterlijk 48 uur voor de begrafenis of crematie melding gemaakt worden. Alleen dan hebben de nabestaanden recht op vergoeding.

Onduidelijkheid en discussie voorkomen
In de praktijk wordt een ongeval nog wel eens te laat gemeld, vooral als de ongevallenverzekering door de werkgever is afgesloten. Of omdat men vergeet dat de verzekering dekking biedt voor ongevallen in privé-tijd (24-uursdekking). Logisch, want nabestaanden en betrokkenen hebben natuurlijk wel iets anders aan hun hoofd na zo’n plotselinge en trieste gebeurtenis. Maar zeker bij privé-ongevallen is tijdige melding voor verzekeraars belangrijk om te kunnen vaststellen dat sprake is van een ongeval en niet van een andere oorzaak.

Voorkom onduidelijkheid, neem de regels op tijd door
Neem daarom bij het afsluiten van uw arbeidsovereenkomsten altijd de spelregels van het meldingsproces door met uw werknemers. Dit voorkomt discussie en onduidelijkheid in een toch al nare periode.

Vragen?
Wilt u meer weten over de spelregels rondom de ongevallenverzekering? Uw adviseur van Meeùs Bouw & Infra staat u graag bij. Bel 020 - 301 86 35 om een afspraak te maken of kijk op onze website.


Dit artikel was onderdeel van de Bouw & Infra nieuwsbrief van april 2012 (Editie 2).

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: