Status PPI

Geplaatst op : 2 april 2012
Nieuwe ontwikkelingen: hoe plukt u daar als werkgever de voordelen van? Nieuwe pensioenproducten, zoals de premiepensioeninstelling (PPI), veroveren de markt. Andere aanbieders passen hun producten aan, zodat deze kunnen concurreren met een PPI.

“Banksparen” als middel voor pensioenopbouw is wat een premiepensioeninstelling aanbiedt. Premiepensioeninstellingen zijn op 1 januari 2011 ingesteld als nieuw soort pensioenuitvoerders. Inmiddels zijn er acht PPI’s opgericht in Nederland. De PPI’s die een vergunning hebben gekregen, mogen een offerte uitbrengen voor het uitvoeren van een beschikbare premieregeling.

Het zijn veelal verzekeraars en samenwerkingsverbanden van verzekeraars en banken die een PPI oprichten. Echter, er zijn ook pensioenuitvoerders die bewust hebben gekozen om geen PPI op te richten maar hun verzekeringsproduct aan te passen. Op deze manier concurreren zij op prijs en kwaliteit met een PPI.

Zo’n aangepast verzekeringsproduct betekent voor de werkgever ook overgang naar een netto staffel. De kosten worden dan separaat bij u als werkgever in rekening gebracht en de pensioenpremie wordt volledig geïnvesteerd in pensioenopbouw voor uw werknemers. Dit is een systematiek zoals bij een PPI.

Al met al voldoende ontwikkelingen om bij het opstarten van een nieuwe regeling of een contractverlenging ons om een uitgebreid advies te vragen.


Neem nu contact met ons op


Dit artikel was onderdeel van de HR nieuwsbrief van april 2012 (Editie 1)

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: