Economie licht gegroeid

Geplaatst op : 21 augustus 2012
De Nederlandse economie is in de maanden mei, juni en juli met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar kromp de economie met 0,5 procent. Dat meldt het CBS.

De beperkte economische groei is vooral te danken aan de toegenomen uitvoer. Huishoudens gaven minder uit. Ze besteedden vooral minder aan goederen als kleding, auto’s en meubelen. Wel gaven ze meer uit aan elektronische spullen. Zo nam de verkoop van tv’s toe vanwege de sportevenementen deze zomer.

De malaise in de bouw houdt aan. Er wordt minder geïnvesteerd in woningen en bedrijfsgebouwen en in grond-, weg- en waterbouwkundige werken. De bouw kromp met maar liefst 9,3 procent. Ook de investeringen in machines en installaties namen af in het tweede kwartaal.

In het tweede kwartaal waren er 55.000 banen minder dan in dezelfde periode van vorig jaar. Alleen in de handel, vervoer en horeca, in de zorg en in de informatie en communicatie zijn er meer banen dan een jaar eerder.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: