Hoogopgeleide zzp-er positiever over de toekomst

Geplaatst op : 8 augustus 2012
De hoogopgeleide zzp’er is positiever geworden over de toekomst, ondanks de huidige economische malaise. Dit blijkt uit de halfjaarlijkse zzp-monitor van Myler, een platform voor zelfstandige professionals.

Meer dan de helft (52,2%) geeft aan positief of heel positief te zijn over de toekomst. Een half jaar geleden was dit percentage nog 44,6%. Wel gaan steeds meer zelfstandige professionals (75,8%) de invloed van de financiële crisis merken. In januari 2012 was dit nog 70%.

Zelfstandige professionals waarderen hun zelfstandigheid met een 8,3; in januari was dat nog een 8,08. Bijna driekwart van de zelfstandigen (73,6%) geeft aan nooit meer in loondienst terug te willen.

Opvallend is dat het aantal kortlopende opdrachten dit jaar sterk is toegenomen, waardoor de zzp'er meer opdrachtgevers heeft dan in de voorafgaande jaren. In 2011 had 9,6% van de zelfstandigen meer dan vijf klussen per jaar, nu heeft 23,6% minimaal zes klussen op jaarbasis. Het gros van de zelfstandigen krijgt nieuwe opdrachten via de (oud-)opdrachtgever. Daarnaast spelen bemiddelingswebsites en (oud-)werkgevers een grote rol in het verwerven van nieuwe opdrachten voor de zzp’er.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: