Lagere kosten en betere bereikbaarheid bij Unirobe Meeùs Groep

Geplaatst op : 1 augustus 2012
Amsterdam, augustus 2012 – Unirobe Meeùs Groep (UMG), één van de grootste dienstverleners in verzekeringen, pensioenen en hypotheken, heeft het bestaande en verouderde telefoniesysteem in de gehele organisatie vervangen door het Customer Interaction Center (CIC) van Interactive Intelligence. Deze invoering levert UMG niet alleen een kostenbesparing op maar de collega’s hebben nu ook inzicht in elkaars bereikbaarheid. Bovendien ondersteunt CIC ‘Het Nieuwe Werken’ vanaf huis en andere externe locaties. Het softwareplatform CIC wordt gebruikt op totaal 35 locaties van UMG door alle 1500 medewerkers.

Kostenbesparing
In oktober 2010 heeft UMG besloten om CIC te installeren op de afdeling klantenservice en in april 2011 valt de beslissing om hetzelfde platform ook uit te rollen in de gehele kantoororganisatie. Het gebruikersgemak en het eenvoudige centrale beheer zijn daarbij doorslaggevende factoren. CIC levert de beste prijs-kwaliteitverhouding met de mogelijkheid om naar behoefte uit te breiden qua functionaliteit en aantallen gebruikers. De overstap naar CIC en daarmee ook naar volledige VoIP, levert een significante kostenbesparing op. Het beheer is eenvoudiger en er zijn geen kosten meer voor onderling bellen tussen vestigingen. Bovendien is een volledige integratie gerealiseerd tussen CIC en de mobiele provider, waardoor alle gesprekken tussen vaste en eigen mobiele nummers binnen de bestaande bundels vallen. Naast gesprekken worden ook de e-mails gerouteerd via CIC. Naar de mogelijkheid om ook social media hieraan toe te voegen wordt nog gekeken.

Uitvoering
“De samenwerking met Interactive Intelligence is erg prettig verlopen,” geeft Alexander de Ruiter, projectleider bij UMG, aan. “Het was echt een gezamenlijk project als gelijkwaardige partners, waarbij het bereiken van een succesvolle implementatie altijd voorop heeft gestaan.”In ongeveer een jaar tijd is vestiging na vestiging aangesloten op het CIC-systeem. Om niet geheel afhankelijk te zijn van het IP-netwerk, heeft UMG een volledige uitwijkmogelijkheid waarbij in geval van calamiteiten vanuit zes vestigingen kan worden teruggevallen op het ISDN30-netwerk.

Beschikbaarheid
In de praktijk zijn de gebruikers zeer tevreden met de nieuwe vorm van telefonie, met name ook over het Presence Management waardoor goed zichtbaar is welke collega’s bereikbaar zijn. Door de integratie met het CRM-systeem Vizier is bij gesprekken eventuele relevante informatie direct beschikbaar. Ook van buiten de vestigingen kan worden ingelogd op CIC, bijvoorbeeld voor thuiswerkers en adviseurs onderweg; een groeiend aantal medewerkers maakt gebruik van deze mogelijkheid. UMG is dan ook helemaal klaar voor het nieuwe werken.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: