Nederlander gaat verantwoord met geld om

Geplaatst op : 8 augustus 2012

Nederlanders gaan het meest verstandig met geld om. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van ING Verzekeringen in tien Europese landen.

De Nederlander neemt de minste risico’s van de Europeanen. Ze gaan relatief gezien het meest rationeel en verantwoord met geld om en nemen alleen gecalculeerde risico’s. Zo boekt de Nederlander zijn vakantie het liefst ruim van te voren, stelt hij vooraf een vakantiebudget vast en wijkt daar niet of nauwelijks vanaf. Een reisverzekering is voor bijna 80% van de Nederlanders belangrijk, in Europa ligt het gemiddelde van het aantal afgesloten reisverzekeringen op 55%. Ook spaart ruim zestig procent van de Nederlanders, veel meer dan het gemiddelde van de tien andere onderzochte landen.

Net als in andere Europese landen is onze financiële intelligentie de afgelopen twee jaar verder afgenomen.78% van de Nederlanders heeft nog steeds grote moeite een aantal eenvoudige vragen over sparen, rente en inflatie goed te beantwoorden. Twee jaar geleden was dat nog op 68%. Ook zijn er ten opzichte van twee jaar geleden meer Nederlanders die geen buffer hebben om drie maanden door te komen, mocht het inkomen ineens wegvallen.

Bron: Hofstaete Kennisgroep B.V.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: