Nederlanders tegen soepeler ontslagrecht

Geplaatst op : 27 augustus 2012
Twee op de drie Nederlanders ziet een versoepeling van het ontslagrecht niet langer als beste middel om de crisis te bestrijden. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Financieele Dagblad.

In het Lenteakkoord (VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie) wordt de ontslagvergoeding per 1 januari 2014 ingeperkt tot een kwart maandsalaris per dienstjaar. Tweederde van de Nederlanders is dus tegen deze versoepeling als instrument om uit de crisis te geraken. Een kwart is juist voor de versoepeling.

Lenteakkoord en ontslagrecht en WW

  • Werkgevers betalen de eerste 6 maanden van de WW-uitkering.
  • De WW-premie voor werkgevers gaat in 2013 gedurende één jaar omhoog.
  • Voor contracten voor onbepaalde tijd komt één nieuwe wettelijke ontslagprocedure waarbij werknemers achteraf bezwaar kunnen maken bij de rechter.
  • De ontslagvergoedingen worden omgezet in een persoonlijk budget voor scholing en werk-naar-werktrajecten.
  • Vanaf 2014 wordt de ontslagvergoeding beperkt tot een kwart maandsalaris per gewerkt jaar met een maximum van een half jaarsalaris.
  • Vertrekbonussen van 531.000 euro of meer worden belast tegen 75 procent. De werkgeversheffing op excessieve vertrekbonussen gaat van 30 naar 75 procent.

Bent u goed verzekerd of wilt u zich verzekeren? Neem contact met ons op of bekijk onze pagina over ontslagvergoedingen.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: