Studie kost ouders geld

Geplaatst op : 20 augustus 2012

Maar liefst zes op de tien studenten krijgen een maandelijkse bijdrage van de ouders om rond te kunnen komen. Het gaat om gemiddeld 100 euro voor thuiswonende studenten en 233 euro voor kinderen op kamers.

Twee derde van de ouders betaalt voor specifieke uitgaven als collegegeld en studieboeken, zo blijkt uit onderzoek van het Nibud. Een thuiswonende student heeft gemiddeld 535 Euro per maand te besteden, een uitwonende student gemiddeld 915 euro per maand. Deze bedragen zijn inclusief de studiefinanciering, eventuele inkomsten uit een bijbaantje, toeslagen en de bijdrage van de ouders.

Twee op de tien ouders sparen voor de financiële ondersteuning van hun studerende kinderen. Van alle studenten leent 6 procent geld van hun ouders. Het Nibud adviseert in dat geval duidelijke afspraken te maken “zodat de studenten weten wat ze na hun studie moeten gaan terugbetalen”.

In de nieuwste Geldwijzer Studenten (6,95 Euro) leest u onder meer uit hoe het zit met studiefinanciering en de toeslagen voor zorg en huur. Ouders krijgen uitleg over de verschillende mogelijkheden om hun kind financieel te ondersteunen.

Bron: Hofstaete Kennisgroep B.V.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: