Hoe spannend is de zorgverzekering nog?

Geplaatst op : 4 december 2012
De bladeren vallen, de pepernoten liggen in de winkel en de zorgverzekeraar adverteert op TV; het einde van het jaar. De zorgverzekeraar wil dat u zijn klant wordt of blijft.

Mij valt vooral het aantal spotjes op, maar tegelijkertijd betrap ik mezelf erop dat de inhoud me helemaal ontgaat. Laten we eerlijk zijn zorgverzekering is ongeveer net zo spannend als bijvoorbeeld wie thuis water levert. Je kunt niet zonder, maar de verschillen tussen de ene en de andere leverancier zijn marginaal.

Meteen hoor ik vanuit allerlei hoeken nuancering. Er is echt verschil tussen de ene en de andere zorgpolis. Het loont de moeite, om goed rond te kijken. Alle mensen die dat zeggen, krijgen meteen gelijk van me. Maar laat ik zelf ook een nuancering aanbrengen. Ik vind dat werkgevers en werknemers in hun arbeidsvoorwaardenoverleg veel meer aandacht moeten besteden aan diezelfde zorgverzekering. Dat zou veel meer schelen dan speuren naar een aanbieder die een polis een tientje goedkoper aanbiedt. Want zorgverzekeraars kunnen een grote bijdrage leveren aan goede zorg voor werknemers en daarmee ook aan het verzuim en het welbevinden en dus productiviteit van werknemers. Daarnaast kun je met een collectiviteit via de werkgever of via de branche betere premies en voorwaarden afspreken met de verzekeraar.

Al deze voordelen bereik je vooral wanneer de werkgever bereid is om een extra bijdrage in de premie van werknemers te doen als die deelnemen aan een collectieve verzekering. Daarmee laat de werkgever zien dat hij gezondheid belangrijk vindt en dat hij daar in wil investeren. Een bijdrage van een tientje per maand door de werkgever leidt tot een voordeel van al snel € 250 per jaar voor de werknemer.

Dat is wel spannend! Zeker in deze tijden waar iedereen wel begrijpt dat de ruimte voor forse salarisverhogingen beperkt is.
Werkgevers die hier eens op niveau over willen praten, Meeùs helpt u graag.

Neem nu contact met ons op

Peter Abelskamp
Directeur Zorg en Inkomen

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: