Dekkingsgraad pensioenfondsen verbeterd

Geplaatst op : 17 december 2012
De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen bedroeg eind november 102 procent, een procentpunt hoger dan twee maanden eerder. Dat is volgens toezichthouder DNB  de hoogste stand sinds juni vorig jaar.

De dekkingsgraad die aangeeft of een pensioenfonds aan zijn toekomstige verplichtingen kan voldoen, is vooral gestegen dankzij gunstige beleggingsresultaten. Eind november hadden 165 pensioenfondsen een dekkingsgraad onder het wettelijke vereiste minimum van 105 procent, tegen 187 pensioenfondsen eind september. Bij deze fondsen zijn 4,4 miljoen actieve deelnemers en 2,2 miljoen pensioengerechtigden aangesloten, aldus DNB.

Ondanks de verbeterde financiële positie, maakte pensioenfonds ABP, voor leraren en ambtenaren, bekend dat het de premie voor het ouderdoms- en nabestaandenpensioen in 2013 verhoogt: van 24,1% naar 25,4%. De premie wordt aangepast aan de wederom gestegen levensverwachting. 70% van deze premie wordt betaald door de werkgever, 30% is voor rekening van de werknemer.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: