Ouderen soms slechter af met autoverzekering

Geplaatst op : 11 december 2012

Verzekeraars bieden volgens de Consumentenbond ouderen steeds vaker slechtere voorwaarden voor een autoverzekering.

Soms wordt de premie onaangekondigd verhoogd bij het bereiken van een bepaalde leeftijd, soms worden ouderen botweg geweigerd als nieuwe klant.

Volgens de Consumentenbond communiceren verzekeringsmaatschappijen hierover nauwelijks. De bond wil dat autoverzekeraars in ieder geval stoppen met leeftijdgebonden premieverhogingen voor ouderen. Directeur Bart Combée: 'Duurdere verzekeringen voor oudere automobilisten zijn onzin. Als ouderen al meer risico lopen, dan kunnen verzekeraars dat risico verrekenen in het bonus/malus systeem. Ga dan niet ook nog eens op basis van leeftijd aan de premies morrelen.'

Het onderzoek van de bond laat zien dat bij sommige verzekeraars de premie voor een 60-jarige eerst daalt om daarna weer te stijgen, bij andere blijft de premie tot op hoge leeftijd gelijk en bij een andere loopt de premie na de 60e verjaardag gestaag op. Uit het onderzoek blijkt ook dat de premieverhoging voor verzekerden als een verrassing komt: polisvoorwaarden vermelden de leeftijdsgebonden premieverhogingen niet. Verzekerden vernemen de nieuwe kosten pas als het echt zo ver is: meestal via een brief bij het nieuwe polisblad.

Als onafhankelijk verzekeringsadviseur kijken wij uiteraard ook naar de voorwaarden van de diverse verzekeringen. Wilt u weten waar u aan toe bent met uw autoverzekering en wilt u weten of er een beter alternatief is, bekijk dan onze autoverzekeringen of neem contact met ons op.


Neem nu contact met ons op

Bron: Hofstaete Kennisgroep B.V.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: