Praat eens over uw hypotheek

Geplaatst op : 11 december 2012
Geldverstrekkers gaan de komende tijd woningen hertaxeren om te bepalen of de waarde lager is dan de hoogte van de hypotheek. In het verleden gebeurde dit niet tot nauwelijks, maar de banken overwegen nu een brede hertaxatie. Huizenbezitters hoeven daar niet zenuwachtig over te worden. Een gesprek met een deskundige hypotheek adviseur zal duidelijkheid en rust geven én kan zelfs een besparing opleveren.

De meeste hypotheekaktes geven de bank de mogelijkheid om de woning te mogen hertaxeren. Als de waarde van het pand lager is dan de verstrekte hypotheek, dan mag de bank om aanvullende garanties vragen. Wanneer de waarde van de woning onvoldoende onderpand biedt, betekent dat overigens niet dat de hypotheekverstrekker meteen maatregelen neemt.

Een hypotheek moet passend blijven
Het is verstandig, en opvallend vaak ook voordelig, om met enige regelmaat met een financieel adviseur de hypotheek te bespreken. Gezinnen veranderen, inkomens stijgen of dalen. Vaak is de situatie inmiddels anders dan toen de hypotheek werd afgesloten. Een adviseur kan beoordelen of het verstandig is om de hypotheek aan te passen of en andere hypotheek af te sluiten. Dat kan bij dezelfde bank of bij een andere aanbieder. Het kan in sommige gevallen ook een goed idee zijn om extra af te lossen. Veel hypotheken bieden de mogelijkheid om in één keer een flink deel terug te betalen, maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. In een nadelig geval kan het zelfs geld kosten om extra af te lossen. Een hypotheek specialist van Meeùs kan uitrekenen wat gunstig is in elke individuele situatie. Meeùs is niet verbonden aan één specifieke geldverstrekker, dus zal altijd volledig onafhankelijk advies geven.

Een specialist ziet mogelijkheden
Wanneer er bij verkoop sprake is van een restschuld, wordt deze vaak alleen meegefinancierd als dat binnen de reguliere kaders van het inkomen en het nieuwe onderpand past. De laatste tijd worden banken hier wel iets soepeler in, maar ook hier geldt dat het belangrijk is de markt en de mogelijkheden goed te kennen. De adviseurs van Meeùs zijn specialisten; zij weten dit. Een hypotheek moet de basis zijn voor ontspannen wonen en niet de basis voor onzekerheid en vragen. Meeùs heeft de antwoorden, ook over uw hypotheek.

 

Maak nu een afspraak


Dit artikel was onderdeel van de algemene nieuwsbrief van Winter 2012 (Editie 3)

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: