Uw financieel adviseur levert zijn geld op

Geplaatst op : 11 december 2012
Meteen na de jaarwisseling zal rond de vergoeding voor advies over financiële producten veel veranderen. De meest in het oog springende verandering is dat advies over pensioenen, hypotheken of complexe verzekeringen door nieuwe wetgeving niet meer mag worden betaald via provisie door de verzekeringsmaatschappij of de hypotheekverstrekker aan de adviseur.

Vanaf 2013 betaalt de consument voor het advies over de hypotheek, het pensioen of een verzekering een bedrag aan de adviseur. Belangrijk om te weten is dat dit geen betrekking heeft op particuliere schadeverzekeringen zoals uw autoverzekering of inboedelverzekering.

De adviseur of financieel planner, die helpt bij het maken van de juiste keuzes op dit gebied zal zelf met zijn cliënt een beloning afspreken en brengt die apart in rekening. Dat kan een vast bedrag zijn of een vergoeding per uur. Maar ook een abonnement behoort tot de mogelijkheden. Zo kan elke consument de kosten van de verschillende adviseurs goed vergelijken. Omdat de vergoeding aan de adviseur geen onderdeel meer uitmaakt van de premie, gaat de premie omlaag.

Bij Meeùs zorgen wij ervoor dat er rond de vergoeding voor advies geen misverstanden kunnen ontstaan. Vooraf wordt afgesproken wat voor het advies moet worden betaald. Dat is de transparantie die iedere klant van Meeùs mag verwachten.

Meer weten?


Neem dan contact met ons op.


Dit artikel was onderdeel van de algemene nieuwsbrief van Winter 2012 (Editie 3)

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: