Een ongeluk op de fiets komt altijd onverwacht

Geplaatst op : 1 februari 2012

Het bedrijf van een goede afnemer viert een jubileum. Om niet met lege handen aan te komen vraagt u aan de secretaresse om een bloemetje te halen. Zij stapt op haar fiets, maar komt onderweg door de gladheid ten val en loopt letsel op. Ook de fiets is beschadigd. Gelukkig heeft uw secretaresse een goede fietsverzekering.

Meeùs fietsverzekeringHet bovenstaande zou u ook kunnen overkomen. U denkt misschien dat deze schade niet voor uw rekening komt, want u kunt er immers niets aan doen dat uw secretaresse is gevallen.

Hierin kunt u zich echter vergissen. Voor schade buiten de werkplek bent u verantwoordelijk. Mits werkgerelateerd. Dit geldt ook voor schade tijdens een bedrijfsuitje.

Risico-analyse
Diverse rechtspraak is hierover afgelopen jaren verschenen. Het is daarom verstandig om op dit punt een risico-analyse te laten maken. Wacht daarmee niet totdat uw werknemer iets overkomt, maar laat uw risico’s goed in kaart brengen en kijk wat de mogelijkheden zijn. Voor een relatief laag bedrag voorkomt u lange discussies en vervelende financiële schade.

Onze adviseurs zijn u graag van dienst.


Neem nu contact met ons op


Dit artikel was onderdeel van de Zakelijke nieuwsbrief van februari 2012 (Editie 1)

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: