Meeste zelfstandigen hebben een buffer

Geplaatst op : 27 februari 2012
Bijna tweederde van de zelfstandigen zonder personeel (zzp-ers) beschikt over een financiële buffer. Zij hebben bijvoorbeeld geld op de bank (49 procent), in hun eigen woning (35 procent), in aandelen en obligaties (12 procent), of een combinatie daarvan.

Dat blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel. Ondernemers die na 2007 voor zichzelf zijn begonnen hebben veelal een financiële buffer van maximaal 3 maanden. Van de zzp-ers met een buffer denkt 44 procent maximaal een jaar te kunnen overbruggen. 1 op de 5 denkt het zelfs 4 jaar lang te kunnen uitzingen.

Ruim de helft van de zzp-ers (55 procent) kan bovendien terugvallen op een partner met eigen inkomsten, mocht het helemaal misgaan met het eigen bedrijf. Een op de acht heeft naast de inkomsten uit het ondernemerschap loon uit een deeltijdbaan. Een kwart van de zelfstandigen heeft geen andere bron van inkomsten.

Veruit de meeste zzp-ers (68 procent) zijn niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Van die groep is 80 procent ook niet van plan om zo´n verzekering alsnog af te sluiten.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: