Salaris staat niet op 1

Geplaatst op : 13 februari 2012
Jonge werkenden van 18 tot 30 jaar hechten meer belang aan opleidingsmogelijkheden en een goede werk-privébalans, dan aan salaris.

Dat blijkt uit onderzoek PricewaterhouseCoopers onder 4.000 jonge professionals uit 75 landen. Nederlandse jonge professionals gaan nog verder dan hun internationale collega’s. Bij de Nederlandse professionals staat salaris niet in de top-5 van belangrijkste aspecten die een werkgever aantrekkelijk maken. Internationaal staat salaris op een tweede plaats.

Een kwart van de respondenten verwacht in hun leven voor 6 of meer werkgevers te werken. Volgens PwC is een hoog verloop de nieuwe realiteit. “Jonge professionals willen meer dan alleen een baan of een gestage carrièregroei. Ze willen snel leren en zetten ter ondersteuning daarbij hun eigen sociale netwerk in.”

Toch houden ook deze jonge professionals rekening met de huidige economische realiteit. Internationaal geeft driekwart aan dat ze voor hun huidige baan een compromis hebben gesloten, bijvoorbeeld op het gebied van salaris, locatie, secundaire voorwaarden of branche. In Nederland ligt dit percentage op 65 procent. De consequentie hiervan is vooral dat deze groep mensen sneller om zich heen zal kijken zodra de economie weer aantrekt.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: