'Scooterverzekering op naam ouders? Niet doen!'

Geplaatst op : 20 februari 2012
De brommer of scooter van uw zoon of dochter verzekeren op uw eigen naam?

Het lijkt goedkoop, echter in geval van schade kunt u voor duizenden euro’s het schip ingaan.

Door de recente stijging van verzekeringspremies voor jongeren is de verleiding dit te doen een stuk groter geworden. Wanneer één van uw kinderen echter de scooter of brommer in de prak rijdt, vangt u bot bij de verzekeraar.

Verzekerd met een brommerpolis bij ASR schrokken jongeren zich (niet letterlijk) te pletter: in sommige gevallen verviervoudigde zelfs de premie. Iemand van 16 jaar met een brommer van €1500 was voorheen zo’n €500 kwijt voor een volledige cascoverzekering. Nu is dat €2000 per jaar”, vertelt een tussenpersoon. Ouders betalen slechts €400, een stuk minder.

„Het is onverstandig om vader of moeder als regelmatig bestuurder aan te wijzen als zoon of dochter ook regelmatig op de scooter springt”, aldus een verzekeringsexpert. Dit geldt ook bij Unigarant, de grootste verzekeraar voor deze tweewielers. „Unigarant verhaalt tot maximaal €5000 als een jongere schade veroorzaakt, en de verzekering op naam van één van de ouders staat. Ze hebben dit in de voorwaarden opgenomen. De premie is ook met 5 à 10% verhoogd.”

„Jongeren maken meer brokken., daarom is de premie een stuk hoger”. Ook in het verleden hebben verzekeraars om die reden de voorwaarden van brommerverzekeringen aangepast. „Het eigen risico is fors omhooggegaan als de schade door een persoon jonger dan 24 jaar veroorzaakt is. Of wordt helemaal niet meer vergoed.” Een brommer kost al gauw €1500 of meer. „Dus dat is zeer vervelend voor deze jongeren, maar ook voor hun ouders.” „Hoe de voorwaarden in elkaar zitten is hen vaak onbekend.”

Ook verzekeraars zijn zich bewust van het risico voor de consument. Een woordvoerster van Unigarant: „Wij adviseren de jongste bestuurder op te geven als regelmatige bestuurder of bromfiets te verzekeren op naam van de jongste bestuurder of. De regelmatige bestuurder is namelijk het belangrijkst voor het bepalen van de premie.”

Bron: telegraaf.nl
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: