Vragen over kabel- of leidingschade?

Geplaatst op : 1 februari 2012
Bel met de Helpdesk WION-schaden!

Kabels of leidingen beschadigd? Niet alleen voor u lastige materie, ook vanuit juridisch oogpunt een moeilijke kwestie. Wie is waarvoor verantwoordelijk bij schade? En wat is nu precies grondroering? De Bouwend Nederland Helpdesk WION-schaden – uitgevoerd door Meeùs Bouw & Infra - kan u helpen met dit soort vragen.
Heeft u te maken met een beschadigde leiding of kabel, aarzel niet en bel!

Graafincidenten komen zo’n 40.000 keer per jaar voor. Dat levert niet alleen veel financiële schade op, maar kan ook voor veel ongemak zorgen, bijvoorbeeld doordat een gaslek of stroomstoring ontstaat. Daarom is er sinds 1 januari 2008 de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION), beter bekend als de grondroerdersregeling.


Graafincidenten voorkomen
De WION heeft tot doel graafincidenten bij kabels en leidingen te voorkomen. Er bestaat echter vaak onduidelijkheid over de verantwoordelijkheden en de informatieplicht van de netbeheerders en de grondroerders. Onze schadebehandelaars zien in de praktijk daarom veel schades die voorkomen hadden kunnen worden als kabels of leidingen waren verlegd.


Ondersteuning bij juridische vraagstukken
In bovenstaand voorbeeld is de grondroerder vaak het kind van de rekening. Om dat te voorkomen, denken we graag met u en uw opdrachtgevers mee. Onder andere met onze notitie over de rechtsposities van opdrachtgevers en grondeigenaren bij werken nabij kabels en leidingen. De helpdesk geeft u niet alleen informatie, maar kan in principiële kwesties ook procedures opstarten om het oordeel van de rechter te vragen.


Contact met de helpdesk
De Bouwend Nederland Helpdesk WION-schaden is op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar via:
• Telefoon: 020 301 86 27
• Fax: 020 301 86 01
• E-mail: wionhelpdesk@meeus.com
• Website: Bouwend Nederland


Dit artikel was onderdeel van de Bouw & Infra nieuwsbrief van februari 2013 (Editie 1)

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: