Nieuwe regels krediet

Geplaatst op : 2 januari 2012
Vanaf 1 januari 2012 gelden er nieuwe regels voor lenen. Dat komt door drie wijzigingen in de Gedragscode Consumptief Krediet. Dat heeft de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) bekendgemaakt.

De wijzigingen leiden tot extra kredietruimte bij persoonlijke leningen, betere mogelijkheden om over te stappen naar een andere aanbieder, en beperkingen om een aflossingsvrij krediet af te sluiten.

Kredietverstrekkers kunnen voortaan de werkelijke maandlasten van een persoonlijke lening gebruiken om de maximale kredietruimte te bepalen. Nu wordt daarvoor nog een maandlast van minimaal 2 procent gehanteerd. Wel worden persoonlijke leningen met een zeer lange looptijd begrensd.

Het wordt makkelijker om over te stappen naar andere aanbieder. Als het oversluiten van een consumptief krediet aantoonbaar in uw belang is, kan de aanbieder u toch een krediet aanbieden, ook al wordt niet voldaan aan de leennormen.

Verstrekking van nieuwe aflossingsvrije kredieten wordt beperkt tot huiseigenaren die voldoende overwaarde hebben in hun Hypothecaire Financiering, de zogenaamde WOZ-Kredieten.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: