Verhuur koophuis wordt gemakkelijker

Geplaatst op : 23 januari 2012
Mensen die een nieuwe woning kopen zonder dat hun oude verkocht is, kunnen hun oude huis in de toekomst gemakkelijker verhuren.

Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken gaat de procedure versoepelen voor het aanvragen van de verplichte verhuurvergunning. Gemeenten hoeven voor te koop staande huizen niet langer een maximale huurprijs vast te stellen en mogen bij het verlenen van de vergunning geen extra voorwaarden stellen.

De maximale periode voor tijdelijke verhuur van huurhuizen die gesloopt of gerenoveerd zouden moeten worden, gaat van 5 naar 7 jaar. Ook kan er vaker dan een keer een vergunning voor tijdelijke verhuur van deze panden worden afgegeven. De verhuiskostenvergoeding ten slotte, waartoe verhuurders soms verplicht worden, zou bij het beëindigen van de tijdelijke bewoning achterwege moeten blijven. De huurder weet immers dat de huur maar tijdelijk is.

Ook gaat Spies nog de regels voor tijdelijke verhuur bij de ombouw van kantoorpanden naar huurwoningen tegen het licht houden.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: