Winterbanden niet verplicht

Geplaatst op : 30 januari 2012
Winterbanden zorgen bij winters weer voor extra veiligheid, omdat het profiel water en sneeuw beter kan afvoeren. Toch zijn de meeste Nederlanders niet voor verplichte winterbanden.

De meeste automobilisten (83 procent) die winterbanden aanschaffen, doen dit met het oog op de veiligheid. Uit onderzoek blijkt dat automobilisten met winterbanden minder schade veroorzaken. De banden hebben een andere samenstelling, waardoor ze bij temperaturen onder de 7 graden een betere grip op het wegdek hebben. De remweg is ruim de helft korter (30 tegenover 62 meter) dan bij zomerbanden.

Bijna één op de drie Nederlandse autobezitters heeft winterbanden onder de auto. Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht en de meeste Nederlanders voelen daar ook niets voor. Wel vindt ruim veertig procent dat autobezitters met winterbanden korting moeten krijgen op hun verzekeringspremie. Sommige verzekeraars geven die korting al. Bovendien geldt dat automobilisten die een jaar geen schade veroorzaken, een extra schadevrij jaar opbouwen waardoor de no-claimkorting stijgt.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: