Zzp-er loopt financiële risico's

Geplaatst op : 30 januari 2012
Tweederde van de zzp’ers loopt het risico op financiële tegenslagen doordat zij hun arbeidsongeschiktheid niet hebben afgedekt. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken.

Slechts 33% van de zzp’ers blijkt een arbeidsongeschiktheid of een WIA-verzekering te hebben afgesloten. Bijna de helft van de zzp’ers legt geen of naar eigen zeggen onvoldoende geld opzij voor de oudedagsvoorziening. Ook is het privévermogen van de zzp’ers niet altijd voldoende beschermd. Zzp’ers zijn in grote meerderheid wel op de hoogte van het bestaan van de beroepsaansprakelijkheids- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen, maar desondanks heeft meer dan de helft deze niet afgesloten.

Een beperkt inzicht in financiële zaken rondom het ondernemerschap is ook een risico waar zzp’ers mee te maken kunnen krijgen. Dit kan ontstaan doordat de privéadministratie niet gescheiden is van de zakelijke administratie, er geen zakelijke bankrekening is of dat men minstens drie van de vier belangrijke administratieve handelingen (boekhouding, jaarrekening, btw-aangifte, inkomensbelasting) zelf doet.

Om zzp’ers te helpen heeft Wijzer in geldzaken een speciale checklist ontwikkeld.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: