De mensen van Meeùs - Paul-Jan

Geplaatst op : 1 juni 2012
Bent u benieuwd naar de mensen van Meeùs?

In deze nieuwsbrief praten we met Paul-Jan. Hij werkt als teamleider op de Klantenservice. Hij is nét veertig geworden, woont in Amstelveen met zijn vrouw en hun twee zoons. Wat vindt hij zo leuk aan zijn baan en Meeùs? Hij vertelt er graag over.

“Waarom doen we de dingen die we doen?” Een vraag die Paul-Jan graag en vaak stelt. “Zo kunnen we de klant beter helpen en blijven we kritisch naar onszelf. Optimale service bieden aan de klant vind ik erg belangrijk. In mijn baan ben ik hier iedere dag mee bezig.”

“Als teamleider zorg ik voor goede klantenservice medewerkers. Ik leid hen op in gesprekstechnieken en geef vakinhoudelijke trainingen. Daarnaast bewaak ik de kwaliteit van onze service. Dan luister ik mee met de gesprekken of lees mee met de e-mails die mijn collega’s versturen. Door met hen in gesprek hierover te gaan, maken we samen de kwaliteit stap voor stap beter. Wat mij dan altijd opvalt, is de energie die er van mijn collega’s afspat. Het is een enthousiaste groep die mensen écht wil helpen: het beste uitgangspunt voor een klantenservice!”

Veel direct contact met de klanten heeft Paul-Jan niet meer. “Het is het leukste wat er is: het contact met klanten. Soms spreek ik ze nog. In lastige situaties bijvoorbeeld. Of bij klachten. De klanten vinden het fijn om dan met de leidinggevende te spreken en dat doe ik dan graag.”


Dit artikel was onderdeel van de algemene nieuwsbrief van Zomer 2012 (Editie 1)

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: