Tip: Ga eens het dak op!

Geplaatst op : 1 juni 2012

Diefstal van koper komt de laatste jaren helaas steeds vaker voor. Gestimuleerd door de hoge opbrengst van dit metaal, worden dieven steeds creatiever. Iedereen kent de voorbeelden van de diefstal van koperen leidingen langs het spoor. Dit met vervelende vertragingen en gevaarlijke situaties tot gevolg. Zelfs koperen kunstwerken zijn niet meer veilig.

Dat dieven er niet voor terugdeinzen om halsbrekende toeren uit te halen, blijkt wel uit het verhaal van een relatie van Meeùs, Deli XL. Deze totaalleverancier in de foodservice markt voerde een routine-inspectie uit op het dak van een bedrijfspand. Tot hun grote verbazing kwam men erachter dat de koperen leidingen van de bliksemafleiders gestolen waren. “Wij keken inderdaad wel even vreemd op, want dat verwacht je niet”, zegt de heer Theo Venhorst, Manager Facilitaire Zaken & Gebouwen bij Deli XL. “Het nut van onze inspecties is in ieder geval bewezen. Ik kan ondernemers daarom aanraden eens het dak op te gaan om te kijken hoe het er bij hen uit ziet. Vooral natuurlijk wanneer de koperen leidingen op het bedrijfspand niet vanaf de straat te zien zijn”.

Wanneer Deli XL deze inspecties niet had uitgevoerd, had het pand mogelijk lange tijd zonder bliksemafleiders gezeten. Een kwalijke zaak, omdat deze natuurlijk een belangrijk onderdeel vormen van de brandpreventie. De bliksemafleiders zijn inmiddels vervangen door aluminium bliksemafleiders die minder diefstalgevoelig zijn.

Heeft u ook een goede preventietip? Laat het ons weten via bouweninfra@meeus.com.


Dit artikel was onderdeel van de Bouw & Infra nieuwsbrief van juni 2012 (Editie 3).

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: