Dieven stelen fiets het liefst voor de deur

Geplaatst op : 16 maart 2012

Jaarlijks worden zo'n 500.000 fietsen gestolen. De meeste fietsen gewoon voor de deur van de woning. Gelukkig is een fietsverzekering best goedkoop. 

Meeùs fietsverzekeringScholen, stations en winkels staan op een goede tweede plaats. Verreweg de meeste fietsen worden overdag ontvreemd, gewoon bij daglicht.

We kunnen niet alle fietsendiefstal voorkomen, maar wel hebben we een tweetal tips voor u om het dieven iets lastiger te maken.

Tip 1: gebruik twee sloten op uw fiets

Het klinkt overbodig, maar zet uw fiets altijd goed op slot. Ook als u maar voor 5 minuten een winkel in denkt te gaan. Gebruik dan altijd twee goede sloten. Een stevig tweede slot waarmee u de fiets vastmaakt aan fietsenrek, beugel of lantaarnpaal. Dit is natuurlijk geen garantie dat ze van uw fiets afblijven, maar het maakt het voor de dieven weer iets minder makkelijk. Een 'losse' fiets is immers eenvoudig mee te nemen. Een fietsverzekering vraagt ook om deugdelijke sloten.

Tip 2: laat uw fiets zien

Stal uw fiets zoveel mogelijk op drukke plaatsen, met een goede verlichting. Een dief werkt niet graag in het volle licht en veel toeschouwers kan hij ook niet gebruiken. Zo is het moeilijker voor de dief om ongezien aan uw fiets te morrellen.

Wij wensen u veel en zorgeloos rijplezier toe.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: