Meer vakantiegangers zonder reisverzekering op pad

Geplaatst op : 21 mei 2012
Steeds meer Nederlanders voelen de gevolgen van de recessie. Soms direct door werkloosheid of doordat ze minder te besteden hebben. Soms indirect omdat ze onzeker worden door alle negatieve berichten over de economie. De recessie heeft ook gevolgen voor ons vakantiegedrag. Zo gaan deze zomer 400.000 Nederlanders minder op vakantie dan in 2011. Toch trekken nog altijd ruim 10,5 miljoen Nederlanders eropuit, waarvan driekwart naar het buitenland.

Helaas zien we dat steeds meer vakantiegangers zonder reisverzekering op pad gaan. Dat is de slechtst denkbare vorm van bezuinigen: een reisverzekering is echt geen overbodige reisbagage.

De reisverzekering dekt niet alleen uw bagage, maar ook extra kosten of medische kosten. Vooral de laatste twee categorieën zijn onmisbaar. Let wel op een goede aansluiting met uw zorgverzekering. Die vergoedt namelijk ook medische kosten in het buitenland, maar tot de prijs die in Nederland vergoed zou worden. Behandeling in het buitenland kan (veel) duurder zijn en die extra kosten worden gedekt door uw reisverzekering. Wij adviseren u graag over een verzekering waarmee u zorgeloos op vakantie gaat.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: