Bijna 80% van de bedrijven heeft personeel met geldproblemen

Geplaatst op : 20 november 2012
Steeds meer bedrijven raken betrokken bij de financiële problemen van hun personeel. Dat heeft ook vergaande financiële gevolgen voor de ondernemingen.

Vier van de vijf bedrijven (79 procent) hebben medewerkers in geldnood. Dat blijkt uit een peiling van het Nibud en de koepelorganisatie van directeuren van sociale diensten in Nederland, Divosa. De werkgevers krijgen veel verzoeken om voorschot op het loon en hebben steeds vaker te maken met ziekteverzuim van personeel met betalingsachterstanden. Loonbeslag is het meest genoemde signaal dat iemand in financiële problemen zit. Maar ook kampen medewerkers met concentratieproblemen, hoofdpijn en stress en melden ze zich geregeld ziek of plegen fraude of diefstal op het werk.

Het ziekteverzuim als gevolg van financiële problemen wordt door de helft van de werkgevers geschat op negen dagen of meer. Het verlies aan productiviteit schat de helft van de deelnemers aan het onderzoek in op zeker 20 procent. Bij een fulltimebaan komt dat neer op één dag per week waarop de werknemer niet productief is. Dat kost het bedrijfsleven in totaal tientallen miljoenen per jaar. Met het verwerken van een loonbeslag is de salarisadministratie bovendien een tot drie uur bezig, soms veel langer.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.
Lees meer over:
Delen is niet mogelijk. Wijzig cookie instellingen
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: