Geen collectieve premieverhoging Bouwend Nederland AVB

Geplaatst op : 29 november 2012

Er komt geen algemene premieverhoging voor de Bouwend Nederland Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Alleen bedrijven met een bovengemiddeld schadebeeld hebben inmiddels bericht gehad dat verzekeraars aanpassing van de individuele premie en/of eigen risico willen.

Verzwarende factoren
Het was zeker niet vanzelfsprekend dat de premie niet verhoogd zou worden. Er zijn nogal wat factoren die in de toekomst een verzwarende rol gaan spelen op de schadelast binnen dit contract. Hieronder enkele ontwikkelingen op een rij:

  • BTW-verhoging van 19% naar 21% (van invloed op alle particuliere schadeclaims).
  • Brandverzekeraars krijgen steeds meer mogelijkheden om schade te verhalen op aansprakelijkheidsverzekeraars.
  • De geleidelijke verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar leidt nu al tot hogere letselclaims.
  •  De rechtspraak inzake claims van ZZP-ers is ongunstig, zij kunnen vaak claimen alsof ze een werknemer zijn, terwijl hun claim veel hoger is dan die van een werknemer. Helaas is deze aansprakelijkheid contractueel niet uit te sluiten.

Scherpe onderhandelingen
Door scherp te onderhandelen met verzekeraars heeft Meeùs Bouw & Infra samen met de verzekeringscommissie van Bouwend Nederland desondanks een algemene verslechtering van de condities kunnen voorkomen. We realiseren ons dat u juist in deze tijd niet zit te wachten op kostenverhogingen.

Nieuwe rubriek Werknemers Schade Verzekering
U heeft nu ook de mogelijkheid om binnen uw AVB de nieuwe rubriek Werknemers Schade Verzekering af te sluiten. Hierover vindt u meer informatie in dit artikel.


Dit artikel was onderdeel van de Bouw & Infra nieuwsbrief van november 2012 (Editie 6).

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: