Plan zorgpremie wordt aangepast

Geplaatst op : 12 november 2012

De Partij van de Arbeid en de VVD passen hun omstreden plannen voor een inkomensafhankelijke zorgpremie aan. Hoe, dat is nog niet bekend.

De inkomensafhankelijke zorgpremie ligt onder vuur, met name bij de VVD-achterban. Een deel van de partij(-top) gaat niet akkoord met de maatregel, waarbij hogere inkomens een hogere premie gaan betalen. Onduidelijk is met name wat de premie betekent voor de koopkracht van verschillende inkomensgroepen, en hoeveel die groepen extra aan premie gaan betalen.

Het Centraal Plan Bureau (CPB) berekende dat een huishouden met tweeverdieners die allebei twee keer modaal verdienen maximaal 6500 euro per jaar extra gaan betalen. Huishoudens met een hoog inkomen dat ongelijk verdeeld is tussen de partners, hebben minder last van de inkomensafhankelijke zorgpremie. Dan is de achteruitgang 1000 tot 1500 euro per persoon. Tweeverdieners van wie de ene partner modaal (33.000 euro) verdient en de ander minder dan modaal, gaan er per huishouden tot 1000 euro per jaar op vooruit, volgens het CPB.

Bron: Hofstaete Kennisgroep B.V.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: