Voorkom onnodige schades en bespaar veel geld

Geplaatst op : 29 november 2012

Ook wanneer een schade gedekt is op uw verzekering, is voorkomen beter dan genezen. U betaalt immers een eigen risico. Wanneer het aantal schades toeneemt, kan dit bedrag jaarlijks behoorlijk oplopen. Uw schadebeeld heeft bovendien op langere termijn mogelijk gevolgen voor de hoogte van uw premie of eigen risico.

De schadebehandelaars van Meeùs Bouw & Infra behandelen per jaar duizenden schades. Veel schades worden veroorzaakt door haast of onzorgvuldigheid en dat is zonde van uw geld en tijd. Hieronder staan enkele voorbeelden van schades die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden.

  • Een bouwbedrijf laat onnodig lang een steiger bij een werk staan. In het weekend beklimmen vandalen de steiger en richten allerlei vernielingen aan het werk aan. De schade is gedekt op de constructieverzekering, maar klant betaalt wel het eigen risico.

  • Bij de afbouw van een pand, vraagt een bewoner of de aannemer voordat hij weggaat nog even op een gaatje in de muur wil boren. Dit lijkt een kleinigheidje, maar wanneer de aannemer de hoofdleiding van het elektriciteitsnet raakt, zijn de rapen gaar.

  • Bij het graven in de grond in een straat doet een wegenbouwbedrijf keurig een melding bij het Kadaster. Hij verzuimt echter schetsen van de huisaansluitingen op te vragen. Een beschadigde kabel is het gevolg.

  • Een bouwkeet wordt voor langere tijd (bijv. vanwege vorstverlet) onbeheerd achtergelaten op de bouwplaats. De keet is weliswaar afgesloten, maar dieven kunnen ongestoord hun gang gaan. Ze nemen de in de keet opgeslagen gereedschappen mee.

Zijn ze voor u herkenbaar? Hopelijk niet natuurlijk, maar mogelijk zijn het leerzame voorbeelden. Hoe gaat uw bedrijf zelf om met schadepreventie?

Raadpleeg uw adviseur
Heeft u vragen of wilt u een preventietip? Neemt u dan contact op met uw adviseur Bouw & Infra. Voor een afspraak belt u met 020 - 301 86 53 of stuur uw e-mail naar bouweninfra@meeus.com.


Dit artikel was onderdeel van de Bouw & Infra nieuwsbrief van november 2012 (Editie 6).

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: