Zzp-er komt niet voor in regeerakkoord

Geplaatst op : 5 november 2012
Zelfstandigenorganisaties reageren gematigd positief het regeerakkoord. Het meest opvallende vinden de zzp-vertegenwoordigers dat éénpitters nauwelijks voorkomen in het akkoord.

“Hoewel in het gehele regeerakkoord met geen woord gesproken wordt over de 800.000 ZZP'ers heeft het regeerakkoord wel degelijk grote invloed op de zelfstandige”, aldus ZZP Nederland. De meest concrete verandering is de vervanging van de inkomstenbelasting voor een winstbox voor ondernemers. Deze box telt een tarief van 28 procent. Maar ondernemersfaciliteiten zoals de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek en het urencriterium komen te vervallen.

Over de laatste maatregel zijn de brancheorganisaties positief, maar over de andere niet. ZZP Nederland denkt dat het nieuwe systeem vooral een fikse teleurstelling zal opleveren voor de zelfstandigen met een laag inkomen. “Het afschaffen van de ondernemersfaciliteiten kan ertoe leiden dat zzp’ers gedwongen worden het ondernemerschap achter zich te laten", verklaart het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO).

Andere maatregelen die de organisaties signaleren is de verlaging van de regeldruk voor bijvoorbeeld de bouw, het onderwijs, de zorg en de logistiek. Verder kunnen startende ondernemers makkelijker een krediet krijgen.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.

Lees meer over:
Delen is niet mogelijk. Wijzig cookie instellingen
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: