Antwoord op al uw WION-vragen met de Meeùs WION Toolbox

Geplaatst op : 1 oktober 2012

Zorgen kabel- en/of leidingschades voor steeds hogere kosten voor uw bedrijf? Meeùs biedt de oplossing met de Meeùs WION Toolbox en risicomanagement op maat.

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor kabel- en leidingschades. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat het aantal schades aan elektriciteitskabels kan halveren door zorgvuldiger te graven. Met de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION) probeert de overheid het aantal schades aan kabels en leidingen te verminderen. Ondanks deze regels over betere informatie-uitwisseling en zorgvuldiger graven, zien wij in de praktijk het aantal schades niet afnemen.

Behoefte aan praktijkgerichte antwoorden
De regels in de WION en de Richtlijn Zorgvuldig Graven zijn vanuit de hele keten geformuleerd. Voor lang niet iedereen is echter duidelijk wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk. Wij merken dat onze relaties behoefte hebben aan speciaal op hen gerichte ondersteuning bij veel voorkomende praktijksituaties, zoals:

  • Discussies over al dan niet verleggen van kabels;
  • Het aantreffen van kabels in puin of boomwortels;
  • Welke vragen kan ik bij een aanbesteding stellen inzake kabels/leidingen?
  •  Hoe ver reikt de onderzoeksplicht?

Antwoord op uw vragen in de Meeùs WION Toolbox
In de WION Toolbox hebben wij terugkerende thema’s vanuit de uitvoeringspraktijk overzichtelijk voor u op een rij gezet. Daarnaast bieden wij u praktische ondersteuning rondom dit onderwerp. Op uw verzoek voeren wij binnen uw organisatie een risicoscan uit. Maar wij geven ook presentaties en workshops voor alle geledingen. Met deze pragmatische aanpak bieden wij u hoogwaardig risicoadvies op maat.

Bespaar kosten met goed risicoadvies
Met goed risicoadvies, voorkomt u schade. U beperkt hiermee de indirecte schade die optreedt rondom kabel- en leidingschades, zoals stagnatie- en faalkosten. U voorkomt bovendien een eventuele verhoging van uw eigen risico bij een hoge schadelast. Met goed WION-advies bespaart u dus op uw kosten.

Meer weten?
Kijk op www.wiontoolbox.nl of bel voor een WION advies op maat met Meeùs Bouw & Infra, telefoonnummer: 020 - 301 86 53.


Dit artikel was onderdeel van de Bouw & Infra nieuwsbrief van oktober 2012 (Editie 5).

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: