Hoe vertelt u uw werknemers meer over hun pensioen?

Geplaatst op : 1 oktober 2012

Weten uw werknemers wat u voor hen heeft geregeld? En wat dat voor hen betekent? Veel mensen hebben geen idee hoeveel pensioen zij krijgen. En dan verandert er ook nog heel veel: we moeten langer doorwerken. Geldt dat ook voor uw werknemers? Door enkele tips aan uw werknemers door te geven, helpt u hen alvast wat verder op weg.

Tip 1: checkuwaowleeftijd.nl
De AOW-leeftijd gaat omhoog. Wat betekent dat voor u? Op de site checkuwaowleeftijd.nl van de rijksoverheid kan de werknemer door het invullen van zijn geboortedatum gemakkelijk zien wat zijn AOW-leeftijd wordt.

Tip 2: onze particuliere nieuwsbrief
Liever de AOW-leeftijd aflezen uit een overzichtelijke tabel? En is een heldere, eenvoudige uitleg van de veranderingen gewenst? Dan is dit artikel (onderdeel van onze Meeùs Nieuwsbrief voor particulieren) een goede tip. Uw werknemers kunnen zich gemakkelijk abonneren op onze Meeùs Nieuwsbrief door hier te klikken.


Meer lezen over de AOW-leeftijdverhoging


Tip 3: mijnpensioenoverzicht.nl
Begin 2011 heeft de Stichting Pensioenregister een website geopend, waarmee iedereen die in Nederland woont en pensioen opbouwt een helder en totaalbeeld krijgt van het eigen pensioen: www.mijnpensioenoverzicht.nl. De werknemer kan op deze gratis website inloggen met zijn DigiD.

Uitleg geven heeft effect!
Werknemers die van hun werkgever uitleg krijgen over hun pensioen zijn duidelijk beter op de hoogte van hun persoonlijke pensioensituatie dan werknemers die niet actief worden geïnformeerd. Wilt u uw werknemers ook goed informeren? Neem dan contact met ons op.

Dit artikel was onderdeel van de Zakelijke nieuwsbrief van oktober 2012 (Editie 3)

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: