Liever hogere premie dan verhoging eigen risico

Geplaatst op : 1 oktober 2012

Als er toch maatregelen genomen moeten worden om de zorg betaalbaar te houden, willen Nederlanders liever een belasting- en premieverhoging dan een verhoging van het eigen risico.

Ook een inperking van het verzekeringspakket is populairder dan een hoger eigen risico. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Van de ondervraagden kiest 33 procent voor hogere belastingen en premies, 28 procent voor een kleiner verzekeringspakket en 13 procent voor een hoger eigen risico. 26 procent weet het niet.

De steun voor de bezuinigingen is wel groot. Bijna tweederde van de Nederlanders vindt dat het nieuwe kabinet de overheidsfinanciën op orde moet krijgen. Veel burgers geloven dat er in de zorg op een betrekkelijk pijnloze manier kan worden bezuinigd, door minder onnodige behandelingen te verrichten, minder dure managers aan te stellen, de salarissen van specialisten te verlagen en de farmaceutische industrie aan te pakken. Volgens de meeste deskundigen is het te gemakkelijk alleen op bureaucratie te wijzen. De zorgkosten zouden vooral stijgen door vergrijzing en technologische ontwikkelingen.

Bron: Hofstaete Kennisgroep B.V.


Binnenkort worden de nieuwe premies en voorwaarden van onze zorgverzekeringen bekendgemaakt.

Meer weten? Schrijf uzelf dan nu in voor onze zorgnieuwsbrief.

Wij houden u graag op de hoogte met nieuwe informatie.


Aanmelden nieuwsbrief
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: