Modernisering van de ziektewet, en nu?

Geplaatst op : 1 oktober 2012

“Ik ben toch al lang zelf verantwoordelijk voor de doorbetaling van loon aan mijn werknemers?”, zullen veel ondernemers vandaag de dag denken. Wat verandert er wel? Er is een groep waarvoor u de doorbetaling niet hoeft te verzorgen, omdat die nog steeds gebruik maakt van de “oude” Ziektewet en dat zijn de flexwerkers, uitzendkrachten, oproepkrachten zonder regelmatige oproep en mensen met een contract voor bepaalde tijd.

En daar waar werkgevers en werknemers zo hun best doen om verzuimende medewerkers zo snel mogelijk te laten herstellen en er allerlei initiatieven zijn om re-integratie te bevorderen, blijkt de groep flexwerkers inmiddels meer dan 50% van de instroom in de WIA-instroom voor zijn rekening te nemen. Reden voor het Ministerie van Sociale Zaken om wetsvoorstellen te doen om de Ziektewet te hervormen.

Op 2 oktober 2012 is het wetsvoorstel beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (Bezava) aangenomen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over waarom deze wet is aangenomen en wat deze wet inhoudt? Download dan het hele artikel. Wij leggen u graag uit wat het voor u en voor uw (voormalige) werknemers betekent.


Dit artikel was onderdeel van de Zakelijke nieuwsbrief van oktober 2012 (Editie 3)

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: