Ondernemer baalt van lastenverzwaringen

Geplaatst op : 1 oktober 2012
De meerderheid van de Nederlandse ondernemers is tegen de kabinetsplannen die een lastenverzwaring voor ondernemers betekenen. Dat blijkt vrijdag uit een onderzoek onder het ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel (KvK).

Bijna twee derde van de ondervraagde ondernemers is tegen de btw-verhoging. Een even groot percentage is niet te spreken over de verhoging van de tarieven voor energie en water. De verhoging van beide tarieven zal een negatieve invloed hebben op de bedrijfsvoering, denken de ondernemers. Verder zijn de ondervraagde bedrijfseigenaren het oneens met het voorstel om reiskosten voortaan te belasten (61 procent).

Wel te spreken zijn ondernemers over de hervorming van het ontslagrecht. 12 Procent verwacht dat deze maatregel een positieve impact heeft op de eigen bedrijfsvoering. Het overgrote deel van de ondernemers verwacht 'weinig' of 'enige' invloed van deze maatregel.

Het vertrouwen van de ondernemers in de politiek is toegenomen door de verkiezingsuitslag. Voor de verkiezingen had 40 procent van de bedrijfseigenaren vertrouwen in de politiek, nu is dat gestegen naar 60 procent.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: