Starters straks 20% duurder uit

Geplaatst op : 23 oktober 2012

Starters op de woningmarkt zijn door de verplichte aflossing op de hypotheek per 1 januari 2013 straks voor dezelfde woning 20% meer kwijt dan nu.

Onderzoeksbureau MoneyView ging na wat de impact is van de plannen om vanaf 1 januari 2013 alleen nog hypotheken met (annuïtaire) aflossingen voor hypotheekrenteaftrek in aanmerking te laten komen. Het blijkt dat een annuïtaire hypotheek over de gehele looptijd 20% duurder uitpakt dan een spaarhypotheek.

MoneyView verwacht dat de gehele woningmarkt last krijgt van het verplichte aflossen, hoewel de maatregel alleen geldt voor nieuwe gevallen. "Bestaande hypotheekbezitters hebben geen aanleiding om nog door te stromen, omdat hun aftrek dan mogelijk in gevaar komt", aldus MoneyView. " De concurrentie tussen banken zal nog minder worden dan nu omdat de ‘oude' hypotheekbezitters overgeleverd zijn aan hun huidige hypotheekverstrekker. En banken zijn erbij gebaat om zo min mogelijk nieuwe klanten binnen te halen omdat ze hier wél de concurrentie aan zullen moeten."

Bron: Hofstaete Kennisgroep B.V.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: