Zes procent overweegt wisselen zorgverzekering

Geplaatst op : 23 oktober 2012

Zoals ieder jaar, kunt u ook deze herfst weer wisselen van zorgverzekeraar. U heeft tot eind december de tijd om uw huidige verzekering op te zeggen en een nieuwe te kiezen. Maar hoe bepaalt u uw keuze?

Als u alleen een basisverzekering wilt, kunt u selecteren op de premie. Deze verzekering heeft namelijk bij elke aanbieder dezelfde vergoedingen. Toch zijn er kleine verschillen. Soms heeft een verzekeraar geen contract met de zorgverlener bij wie u terechtkomt. Dan krijgt u niet altijd alle kosten vergoed.

De basisverzekering is verplicht, maar een aanvullende zorgverzekering niet. Stel u daarom eerst de vraag of u zich wel extra wilt verzekeren. En welke dekking is dan passend in uw situatie?

Van de Nederlanders overweegt 6,2 procent per 1 januari van zorgverzekeraar te wisselen. Dat blijkt uit een enquête door TNS Nipo. Vorig jaar rond dezelfde tijd was 8,1 procent van de verzekerden van plan over te stappen. De uitkomst is opvallend, omdat het aantal overstappers sinds 2008 ieder jaar is gestegen. Overigens hebben de meeste verzekeraars hun premie voor volgend jaar nog niet bekendgemaakt.

Het onderzoek heeft niet per se een voorspellende waarde. Op basis van de enquête van vorig jaar werd voorspeld dat 9,7 procent van de verzekerden zou overstappen. Uiteindelijk werd dat 6 procent.

Bron: Hofstaete Kennisgroep b.v.


Meer weten? Schrijf uzelf dan nu in voor onze zorgnieuwsbrief. Wij houden u graag op de hoogte met nieuwe informatie.


Aanmelden nieuwsbrief
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: