Nederlander tegen hogere zorgkosten

Geplaatst op : 3 september 2012

De Nederlander wil niet meer betalen voor de zorg. Zo’n 80 procent is tegen verhoging van het eigen risico en 65 procent is tegen versobering van het basispakket. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

In de zorg zijn maatregelen nodig om de stijgende kosten te beheersen. De kiezer wil er echter niet aan. Slechts één ingreep kan op steun rekenen: het inkomensafhankelijk maken van het eigen risico. Bijna 70 procent van de ondervraagden is daar voor.

Ruim de helft van de kiezers is tegen premieverhoging voor ongezond leefgedrag, zoals roken en/of overgewicht. Bijna 40 procent vindt dat ouderen eerst hun eigen vermogen moeten aanspreken, als ze gaan wonen in een verpleeg- of verzorgingshuis. Meer dan de helft is hier tegen.

Als er niets verandert in Nederland, betaalt een doorsnee gezin over dertig jaar meer dan de helft van zijn inkomen aan gezondheidszorg. Nu is dat ongeveer een kwart. Per Nederlander wordt dit jaar gemiddeld 5.600 euro uitgegeven aan zorg. Dat is het dubbele van het bedrag dat in 2000 aan zorg werd uitgegeven.

Bron: Hofstaete Kennisgroep B.V.


Meeùs maakt binnenkort de nieuwe premies en voorwaarden van onze zorgverzekeringen bekend.

Benieuwd naar onze scherpe premies? Schrijf uzelf dan nu in voor onze zorgnieuwsbrief.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: