Past het verzekerde bedrag nog bij uw risico’s?

Geplaatst op : 1 september 2012

Past het verzekerde bedrag nog bij uw risico’s?
Stelt u zich eens voor: uw medewerkers zijn bezig met een groot bouwproject, als er een stuk grond verzakt en een steiger omvalt. Of collega’s raken een leiding tijdens graafwerkzaamheden. Als werkgever bent u aansprakelijk voor alle schade die door uw bedrijfsactiviteiten ontstaat. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt de financiële gevolgen van een verwijtbare schade die u, uw bedrijf of uw medewerkers aan derden veroorzaken. Maar wat nu als iemand een schade bij u claimt die uw verzekerd bedrag overstijgt?

Breng uw bedrijf niet in gevaar
Schadeclaims van €5.000.000,- of meer zijn in de bouw geen uitzondering. Als uw huidige polis zulke bedragen niet dekt, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de financiële gezondheid en continuïteit van uw bedrijf. Daarom is het heel belangrijk de hoogte van het te verzekeren bedrag goed af te wegen. Bespaar niet op kosten die u later duur komen te staan, maar zorg dat uw verzekerd bedrag past bij de activiteiten van uw bedrijf en de bijbehorende risico’s.

Voorkom onderverzekering!
De grootte van uw onderneming zegt iets over de risico’s die u loopt, maar niet alles. Het is verstandig om ook goed te kijken naar de aard van de opdrachten die u uitvoert. De risico’s die hieraan verbonden zijn, moeten meegenomen worden in de afweging van de hoogte van uw verzekerd bedrag. Alleen op die manier voorkomt u onaangename verrassingen bij schade.

Meer informatie?
Meer informatie over de AVB vindt u op de website van Meeùs Bouw & Infra. Wilt u uw verzekerd bedrag verhogen? Of bespreekt u het liever eerst met uw adviseur? Uw adviseur Bouw & Infra zit klaar voor al uw vragen. Bel 020 - 301 86 53 en maak direct een afspraak.


Dit artikel was onderdeel van de Bouw & Infra nieuwsbrief van september 2012 (Editie 4).

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: