Verhoging AOW-leeftijd: Wat betekent dit voor uw pensioen?

Geplaatst op : 3 september 2012
Hoe staat het eigenlijk met uw pensioen? Veel mensen hebben geen idee hoeveel pensioen ze krijgen. En dat is niet zo gek: uw pensioen wordt opgebouwd in 40 jaar. Vaak bij verschillende werkgevers en met verschillende pensioenregelingen. Maar het is ook zonde: u wilt graag later van uw pensioen genieten. Dit kan alleen als u nu weet hoe het werkt.

Uw pensioenoverzicht
Begin 2011 heeft de Stichting Pensioenregister een website geopend, waarmee iedereen die in Nederland woont en pensioen opbouwt een helder en totaalbeeld krijgt van het eigen pensioen: www.mijnpensioenoverzicht.nl. U kunt op deze gratis website inloggen met uw DigiD.

Uw pensioen en AOW
De Eerste Kamer is vlak voor de zomer akkoord gegaan met het wetsvoorstel over de verhoging van de AOW-leeftijd. Ook in de meeste verkiezingsprogramma’s is het verhogen van de pensioenleeftijd geen taboe meer. Dat de AOW-leeftijd stapsgewijs omhoog gaat staat dus vrijwel vast. Maar wat betekent dit nu precies voor u en uw pensioen?

Wilt u eens praten over uw financiële planning?
Als u wilt weten welke gevolgen de verhoging van de AOW-leeftijd voor u heeft. Of wilt weten welke oplossingen in uw situatie mogelijk zijn? Neemt u dan gerust contact op met een financieel adviseur van Meeùs. Zij beantwoorden uw vragen graag.

 

Neem nu contact met ons op

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: