Geen wegenbelasting bij 40-plus oldtimers

Geplaatst op : 22 april 2013
Na diverse onderhandelingsrondes en debatten met de Tweede Kamer is er nu eindelijk een regeling voor de belastingheffing op oldtimers.

Sinds 2012 zijn auto's van 30 jaar en ouder vrijgesteld van wegenbelasting, met een overgangsregeling voor auto's van 25 jaar en ouder. Vanaf 1 januari 2014 gaat de vrijstelling gelden voor alle motorrijtuigen van 40 jaar en ouder. Het betreft benzine-, diesel- en LPG-oldtimers, motorfietsen, bussen, vrachtauto’s en kampeerauto’s. Dit is de structurele regeling die ruim 16 miljoen euro per jaar kost.

Daarnaast komt er een 'adequate overgangsregeling' voor personen- en bestelauto’s rijdend op benzine, motorfietsen, bussen en vrachtauto’s die op 1 januari 2014 ouder zijn dan 26 jaar, maar nog geen 40 jaar zijn. Deze voertuigen komen in aanmerking voor een 'kwarttarief' in de motorrijtuigenbelasting (25% van de normale heffing) met een maximum van 120 euro (30 euro per kwartaal) mits er in de maanden december, januari en februari niet van de openbare weg gebruik wordt gemaakt. Voor dieselauto’s en auto’s met een ingebouwde LPG-installatie geldt geen overgangsregeling.

Bron: Hofstaete Kennisgroep B.V. 

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: