Opdrachtgever wil financiële zekerheid? Uw mogelijkheden op een rij.

Geplaatst op : 1 april 2013

Opdrachtgevers vragen steeds vaker naar financiële zekerheden. Tegelijkertijd zijn banken terughoudend met het verstrekken van bankgaranties. Gelet op de faillissementscijfers in de bouw en de sombere prognoses is dat niet geheel onverklaarbaar. Meeùs Bouw & Infra krijgt veel vragen van klanten naar een oplossing voor dit probleem.

Welke rol speelt Meeùs Bouw & Infra hierbij?

  • Wij zijn verzekeringsmakelaar van enkele garantie/waarborginstellingen, die actief zijn in de woningbouw en verbouwmarkt.
  • Wij werken samen met borgtochtverzekeraars, die soms een alternatief kunnen bieden voor een bankgarantie.
  • Onze afdeling Credit Management is gespecialiseerd in het verzekeren van kredietrisico’s. Zij richten zich met name op het verzekeren van de kredietrisico’s van toeleveranciers van aannemers.

Uw opties in een handig overzicht
Zolang de crisis aanhoudt, is de vraag naar insolventiedekkingen helaas groter dan het aanbod. Het is daarom zaak een goed overzicht te hebben van uw opties. Meeùs Bouw & Infra heeft de belangrijkste aanbieders van deze dekkingen voor u op een rij gezet. Het is niet gegarandeerd dat deze partijen iedereen kunnen helpen. Maar wanneer u aangeeft dat u door ons naar hen bent verwezen, zullen zij zeker hun uiterste best doen de grenzen van hun mogelijkheden voor u te bereiken.

Ook weten wat uw opties zijn?
Wij sturen u graag een overzicht van aanbieders van insolventiedekkingen. Wilt u deze ontvangen? Stuurt u ons dan een mail naar bouweninfra@meeus.com met in het onderwerp ‘Insolventiedekkingen’. Voor vragen over dit onderwerp kunt u ook contact op nemen met uw adviseur Bouw & Infra.


Dit artikel was onderdeel van de Bouw & Infra nieuwsbrief van april 2013 (Editie 2).

Lees meer over:
Delen is niet mogelijk. Wijzig cookie instellingen
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: