Fietsverzekering: Mythes over fietsendiefstal

Geplaatst op : 15 april 2013

In tegenstelling tot wat veel mensen denken worden de meeste fietsen niet gestolen door junks, maar door professionele criminele bendes. U kunt bij Meeùs een goede en goedkope fietsverzekering aanschaffen. Door de unieke framenummers is een gestolen fiets in Nederland lastig door te verkopen. Verreweg de meeste gestolen fietsen gaan dan ook de grens over.

Meeùs fietsverzekeringHet is ook niet zo dat de meeste fietsen bij stations worden gestolen. Fietsendieven zijn voornamelijk overdag actief en de meeste diefstallen vinden plaats in woonwijken. Voor uw huis, bij de supermarkt of op school. Fietsendiefstal staat in de top drie van meest gepleegde delicten in elke gemeente. Het is dus niet alleen een probleem van een grote stad of de Randstad. Maar verschillen zijn er wel. In Amsterdam is de kans dat je fiets gestolen wordt 10%, in Noord- en Oost-Gelderland 2,5%.

Hoe en waar kan ik het best mijn fiets op slot zetten?

  • Gebruik minstens twee verschillende sloten en zet minstens één van die sloten aan de ‘vaste wereld’ vast, zoals een hek of een fietsenrek.
  • Maak de sloten zo hoog mogelijk vast. Wikkel een kettingslot zo strak mogelijk om de fiets heen. Maak het hierdoor zo lastig mogelijk om een betonschaar op het slot zetten of met een steen op het slot te slaan.
  • Zet uw fiets op een plaats waar mensen wachten, zoals een bushalte. Fietsendieven worden niet graag bekeken. Een plaats met veel voorbijgangers is minder veilig, omdat voorbijgangers nauwelijks om zich heen kijken en zelfs de bewegingen van de dief kunnen camoufleren. De beste kans dat uw fiets er nog staat heeft u in een bewaakte fietsenstalling.
  • Gebruik een ART-goedgekeurd slot. Bij fietsverzekeringen met diefstaldekking is zo’n slot een voorwaarde.

Een verzekering voor het geval dat…
Realiseer u dat geen enkele fiets 100% diefstalproof te maken is, hoe goed uw preventieve maatregelen ook zijn. Als uw fiets toch gestolen wordt, dan is het wel zo prettig dat deze goed verzekerd is. Uw fiets verzekeren? Bij ons kunt u gemakkelijk en snel een fietsverzekering afsluiten. Afhankelijk van uw woonplaats en de aanschafprijs van uw fiets kost u dat meestal niet meer dan een paar euro per maand.


Dit artikel was onderdeel van de algemene nieuwsbrief van Lente 2013 (Editie 1)

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: