Stel uw vraag aan Wiljan de Jong (Klantadviseur)

Geplaatst op : 16 april 2013

Op onze klantenservice krijgen wij dagelijks veel vragen van onze klanten binnen. Iedere nieuwsbrief lichten wij er een vraag uit. Heeft u ook een vraag waar u graag antwoord op wilt? Stel hem gerust aan onze medewerkers van de klantenservice. U kunt hen bereiken op 0900 750 75 00.
In deze editie het antwoord op de vraag van dhr. Van Beuningen.

“Waarom zijn jullie met een online dossiermap ‘Mijn Meeùs’ begonnen?”
Dhr. van Beuningen

Steeds meer klanten vertelden ons dat ze -ook bij hun verzekeringszaken- graag gebruik willen maken van het gemak van het internet. Denk maar aan het eenvoudig vergelijken van verzekeringen, het afsluiten van een nieuwe verzekering of het melden van een schade. Om aan deze behoefte invulling te geven ontwikkelden wij voor u de online ‘Mijn Meeùs’-omgeving. Als onze klant bent u het centrale middelpunt van onze dienstverlening. Wij vinden het belangrijk u een uitstekende service te leveren, op een manier die past bij uw wensen en behoeften.

Uw eigen online polisoverzicht
Uw eigen ‘Mijn Meeùs’-omgeving is een handig online dossier, waarin u uw verzekering die u via Meeùs heeft afgesloten op ieder moment kunt inzien, wijzigen en opzeggen. Ook kunt online eenvoudig een schade melden en de afwikkeling van uw schade volgen. De mogelijkheden en verzekeringsproducten blijven we de komende jaren verder uitbreiden en verbeteren. Waarbij uw gemak ons uitgangspunt is.

Meer voordelen
Maar er zijn meer voordelen. Doordat u via ‘Mijn Meeùs’ uw poliszaken digitaal ontvangt (denk maar aan polisbladen, rekeningen en voorwaarden), hebben wij de papierstroom flink kunnen beperken. Voor u betekent dit minder paperassen die u op een regenachtige zondag moet opbergen, voor ons betekent dit lagere administratiekosten. Dit voordeel geven we natuurlijk graag terug aan u als onze klant. Dat merkt u in de premie, en ook in de zeer uitgebreide dekkingen die standaard in onze verzekeringen zijn opgenomen. Zo heeft u binnen ‘Mijn Meeùs’ bijvoorbeeld standaard een pechhulpservice voor uw auto en is op de opstal en inboedelverzekering standaard de meest uitgebreide dekking van toepassing.

Online mag, maar hoeft natuurlijk niet
Dat uw verzekeringen nu in uw online ‘Mijn Meeùs’ dossier zitten, betekent natuurlijk niet dat u nu alles zelf moet regelen. Of ons alleen nog maar via het internet kunt bereiken. Natuurlijk kunt u ook gewoon onze hulp inroepen! Onze klantenadviseurs zitten klaar om u telefonisch en per mail met raad en daad bij te staan. Meeùs blijft garant staan voor een uitstekende en persoonlijke service, waarbij we met onze klanten meeleven en meedenken.


Neem nu contact met ons op


Dit artikel was onderdeel van de algemene nieuwsbrief van Lente 2013 (Editie 1)

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: