Wees voorzichtig met sigaretten

Geplaatst op : 13 augustus 2013
Roken is een onderwerp dat veel discussie losmaakt. Discussie of niet, wist je dat roken een van de belangrijkste oorzaken van dodelijke woningbranden is? Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut Fysieke Veiligheid. Een op de drie van de personen die om het leven kwam door brand in een woning, was slachtoffer van een brandende sigaret.

sigaretten en inboedelverzekeringOh nee: schroeiplekken in de bank of in je nieuwe pak
Een schroeiplek in je bankstel of een gat in je nieuwe spijkerbroek. Liever materiële schade dan een dodelijk gevolg, toch is het vervelend. Wist je dat deze schade niet altijd is gedekt op je verzekering?  


Wat is dat nou ‘brandschade’?

Bij het bepalen of iets wel of niet verzekerd is, is de definitie van de term belangrijk. Daarom is de definitie van brandschade in 1979 door Vereniging van Brandverzekeraars gedefinieerd: “Brand is een door verbranding veroorzaakt en met vlammen gepaard gaand vuur buiten een haard, dat in staat is zich op eigen kracht voort te planten.” In normaal Nederlands betekent dit: “Vuur met vlammen dat niet vanzelf stopt”

Een sigaret schroeit
Een schade door een sigaret valt niet onder deze definitie en is niet standaard gedekt. De reden hiervoor is dat schroeien niet valt onder de definitie brandschade.

Ben jij verzekerd tegen schade van een sigaret binnenshuis?

Dat ligt aan de dekking van je verzekeraar. Je leest dit in de polisvoorwaarden. Geen zin om door al je voorwaarden te neuzen? Wij zoeken het graag voor je uit.  Stel je vraag aan een van onze adviseurs op 0900 750 7500 of tweet je vraag: http://www.twitter.com/meeus/.
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: