De Champagne kan open!

Geplaatst op : 16 december 2013
Het CBS meldt dat de productie in de Nederlandse maakindustrie over heel de linie aantrekt. Zowel de elektrotechnische-, machine, als transportmiddelenindustrie produceerde afgelopen oktober 5,6 % meer dan een jaar eerder.

Ook de voedings- en genotmiddelenindustrie en de basismetaal- en metaalproductenindustrie scoorde hoger. Ook bleef de productie in de aardolie-, chemische- en rubber- en kunststofindustrie, na drie opeenvolgende maanden van krimp, vrijwel gelijk.

Ondanks dat de bestedingsindicatoren voor export, bedrijfsinvesteringen en huishoudelijke consumptie nog laag staan, groeit het vertrouwen bij de bedrijven in de Nederlandse maakindustrie. Dat is belangrijk omdat de Nederlandse maakindustrie een belangrijke trekkersrol heeft als het gaat om het vertrouwen van bedrijven en consumenten in de Nederlandse economie. De Nederlandse maakindustrie snapt dat je alleen producten verkoopt als ze iets toevoegen, als ze het leven makkelijker en aangenamer maken en als ze de kosten (bijvoorbeeld in de Zorg) omlaag brengen. Daarom ontwikkelt de Nederlandse maakindustrie dagelijks duurzame innovatieve producten. Het zijn die producten, die bedrijven en consumenten zullen uitdagen om ze te kopen, zowel in Nederland als ver daarbuiten.

In verschillende interviews is te lezen dat veel ondernemers in de maakindustrie vinden dat ze het in 2013 nog niet zo slecht gedaan hebben. Over de verwachting voor 2014 zijn veel ondernemers positief. Ze zien een aantrekkende markt en stijgende orders. Ze verwachten dan ook te gaan plussen in 2014. Wat daarbij opvalt is dat bijna alle bedrijven aangeven hun klanten te willen “ontzorgen”.

Allemaal mooie berichten in de aanloop naar 2014.

Natuurlijk wenst ook Meeùs al hun klanten in de Nederlandse maakindustrie fijne feestdagen en een fantastisch 2014. Ook in 2014 zullen wij onze klanten ontzorgen door hun risico’s in kaart te brengen en waar nodig te verzekeren. Zo kunnen onze klanten zich volledig richten op dat waar ze goed in zijn, het ontwikkelen van prachtige, innovatieve, duurzame producten, met als resultaat……………….een welvarende toekomst voor ons allemaal.

Proost!

Jan Jans

Doelgroepmanager

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: